Maak nu een gratis profiel aan!

Gratis Profiel Zorgeloos

Hotzzpot
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

De letter A van lauwe én warme acquisitie van het ZZP-alfabet

De letter A van lauwe én warme acquisitie van het ZZP-alfabet
R. Loof 10-9-2015 10:41
Categorieën: Blog,

Het kan natuurlijk lauw
Lauwe acquisitie is het contact zoeken naar aanleiding van een gezamenlijke kennis, een artikel in een blad of bericht op social media. Denk bijvoorbeeld aan een vacature die je hebt gezien en waar jij je interim-diensten aanbiedt om de w&s te verzorgen ter overbrugging. Of een op handen zijnde fusie. Of een verhuizing. Kijk met zo’n blik naar berichtgeving over bedrijven. Als het telefoontje of e-mail niet direct iets oplevert, vraag dan of je later in het jaar contact kan opnemen. Bij sollicitatietrainingen geef ik vaak de tip: maak een top 10 van bedrijven waar je graag wilt werken. Misschien is er ook zo’n lijst te maken voor jouw expertise. Stel hem op en besteed er elke maand aandacht aan.

Maar warm is beter
En je voelt hem aankomen, er is ook zo iets als warme acquisitie. Hiervoor dien je een NETWERK op te bouwen. Je netwerk bestaat uit alle mensen die je kent, voor wie jij iets kunt betekenen. Bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met de HR manager van dat grote bedrijf , door ze te wijzen op een interne vacature of door ze tips te geven over hun presentatie. De contacten uit je netwerk ken je ook persoonlijk, je weet wat voor diensten ze aanbieden en waar hun specialiteit ligt. Wellicht ben je zelf wel eens klant geweest en heb je goede ervaringen. Ik benadruk vooral wat er weg te geven valt en niet wat er te halen valt!
Mijn motto is dan ook:
“Wat je geeft, krijg je terug, niet altijd van dezelfde persoon en
niet altijd tegen dezelfde waarde.”

Karma
Laat ik eindigen met een persoonlijke verhaaltje: Ik was met mijn zoon van 13 bij de bakker, waar een vijfje lag op de toonbank. Toen ik dat teruggaf aan de verkoopster, zag ik hem denken: ” Dat steek je toch in je eigen zak?” De verkoopster bedankte mij en zei dat het waarschijnlijk van een oudere klant was. De volgende dag waren we weer op pad samen, toen ik mijn tas naast de auto liet staan mét laptop én agenda… Vervolgens kwam er een telefoontje van een buurtbewoner die de tas had gevonden en zo vriendelijk was mij te bellen. Dolblij nam ik mijn bezit aan van de man. In de auto terug spraken mijn zoon en ik over het voorval: “Dat was karma, hé mam? “. Ja, wat je geeft…

Deze blog is geschreven door Petra Pupping, als inspiratiebron is https://www.dealfabetboeken.nl/ gebruikt.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
PXL Communicatie OTYS Recruiting Technology
Copyright Hotzzpot 2018sitemapprivacy policyContactWebshopAlgemene Voorwaarden
Hotzzpot gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.